E-fotball

Mange fotballinteresserte, særlig de under 30, har brukt en god del timer foran en TV-skjerm med en kontroll i hånden og 11 digitale spillere under sin kommando. For mange er det en først og fremst en hyggelig aktivitet når man møter venner, men noen tar det litt mer seriøst og jobber hardt for å komme seg oppover i ligasystemene online. 

Også har du de spillerne som er av en annen klasse. Det er her vi finner de norske landslagsspillerne. Flere av dem er i den absolutte verdenstoppen i spillet – med Magnus Kristiansen med en 80. plass på FIFAs offisielle rankingliste som den aller beste i skrivende stund.

Santander og eFotball

Som en del av vårt samarbeid med NFF, er Santander også partner for det norske eFotballandslaget. Vi jobber aktivt med å fremme sporten og hjelpe landslaget med å utvikle seg best mulig, raskest mulig.

Håpet er å bidra til at Norge i løpet av kort tid skal etablere seg som en av toppnasjonene innen internasjonal eFotball.

Sammen med NFF vil vi også, gjennom landslaget i eFotball, ta samfunnsansvar ved å vise at fotball er for alle – uavhengig av kjønn, alder eller fysiske forutsetninger.

På sidene fotball.no/efotball kan du følge NFF sin satsing på landslaget i FIFA 2020

Norges landslag

Landslaget tas ut og vurderes fortløpende basert på resultater i ulike serier og turneringer – akkurat som fotballen vi kjenner fra stadion.

I likhet med vanlig fotball, er det imidlertid noen stjernespillere som vanligvis er representert på laget. De to beste i Norge akkurat nå er Magnus Myhrhaug Kristiansen og Anders Rasmussen.

NVD_HYPER

Magnus Myhrhaug Kristiansen, Nordavind

SVAGULAULTIM8

Anders Rasmussen, Brann

Slik spilles landskamper i eFotball

  • Hvert lag stiller med fire spillere.
  • Det spilles best av fem kamper: Først to én mot én, fulgt av én kamp to mot to før det avsluttes med to nye singelkamper.
  • Det konkurreres først og fremst på Playstation 4.
  • Spillerne er til vanlig del av en klubb – akkurat som i annen fotball.

Dette er FIFA-spillet

  • Verdens største sportsspill med mer enn 260 millioner spill solgt over hele verden.
  • Første generasjon ble lansert i 1993
  • Nyeste utgave (FIFA 19) ble lansert høsten 2018
  • Tilgjengelig på PS4, Xbox One og PC

Internasjonale konkurranser

E-sport generelt, og eFotball spesielt, er fortsatt et relativt nytt konsept i Norge. Selv om mange har konkurrert mot hverandre på nett i årevis, er det først de siste årene dette har blitt satt i et profesjonelt system.

NFF lanserte sitt landslag høsten 2018, og de har allerede spilt flere privatlandskamper mot andre lag. I tiden fremover vil laget delta i konkurranser som er arrangert av det internasjonale fotballforbundet, FIFA, over hele verden.

I Europa har det vært et miljø for å drive med eFotball på profesjonell basis i lengre tid, men med NFFs nye satsning er Norge være i toppen når det gjelder organsiering og profesjonalitet – og målet er at dette også vil gi resultater på banen i tiden som kommer.